Jump to content

A katolikus egyház pedofilbotrányáról szóló film készül

2014. 08. 12. 17:09

Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Michael Keaton és Stanley Tucci is előrehaladott tárgyalásokat folytat a katolikus egyházat érintő pedofilbotrányt feldolgozó, Spotlight című moziról.

A Tom McCarthy rendezésében készülő dráma bemutatja, hogy a katolikus egyháznak miként sikerült évtizedeken át eltussolnia az amerikai Massachusetts államban a papi pedofília eseteit, egészen addig, amíg a The Boston Globe című lap munkatársai le nem leplezték a gyermekekkel szembeni sorozatos szexuális visszaéléseket.

Ruffalo és McAdams riportereket fognak alakítani a vásznon. A produkció bemutatja a lap munkatársainak egy évnyi kutatómunkáját, amely során interjúkat készítettek a szexuális zaklatások áldozataival és több ezer oldalnyi dokumentumot átvizsgálva felfedték, hogy az egyház vezetői miként palástolták el az ügyeket.

Az eset nyomán Bernard Law érsek, aki éveken át részt vett a papi pedofília eseteinek eltussolásában, lemondott tisztségéről, valamint világszerte napvilágra kerültek hasonló gyermekmolesztálási ügyek és az azok elpalástolására irányuló erőfeszítések. A leleplező cikksorozatért a The Boston Globe csapata 2003-ban Pulitzer-díjat kapott.

(fotó: blogs.indiewire.com, forrás: MTI)