Jump to content

Ian McKellen: „A Hobbit nem az utazás vége”

2014. 12. 02. 16:59

A színész, aki hat alkalommal játszotta Gandalfot, úgy hiszi, Peter Jackson újra felkeresi majd Középföldét a jövőben. McKellen a film londoni bemutatóján nyilatkozott a BBC-nek.

Hat filmet követően A Hobbit: Az öt sereg csatájával véget ér a Hobbit-trilógia, amely A Gyűrűk Ura-trilógiát követte. Joggal feltételezhetnének ezek után, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor Középföldére látogattunk. Nos, Gandalf ebben nem olyan biztos.

A varázslót alakító Ian McKellen a film londoni premierjén számolt be arról, hogy a rendező, Peter Jackson már A király visszatér után azt hitte, maga mögött hagyja J. R. R. Tolkien világát, de aztán mégis visszakanyarodott hozzá.

„Peter annak idején azt mondta nekem, hogy ennyi volt, vége, elmúlt. 13 évvel később mégis itt vagyunk. Szóval nem feltétlenül hiszem, hogy ez az utazás vége lenne.”

Bár McKellen pusztán játékból spekulálgatott, az tény, hogy Jackson egyszer már visszatért Középföldére, bő egy évtizedet töltve azzal, hogy a filmekhez szükséges infrastruktúrát megteremtse és ebben a fényben már közel sem olyan merész ez az elképzelés.

Akár így, akár úgy, McKellen úgy látja, hogy Jackson öröksége még nagyon sokáig fog élni a jövőben. „A filmek túlmutatnak holmi néznivaló dolgon.”

(fotó: independent.co.uk, forrás: hollywoodreporter.com)