Jump to content

Liev Schreiber: „Ray-nek is meg kéne néznie egy részt”

2014. 12. 11. 13:35

„Nagyszerű érzés egy ilyen sikeres dolognak a részese lenni.” – nyilatkozta Liev Schreiber a szerepéről a Ray Donovanben, amelynek szeptemberben indult a második évada. Schreiber alakítja a főszerepet, egy munkájában sikeres férfit, aki a magánéletben viszont komoly gondokkal küszködik. Ray Donovan apját Jon Voight játssza.

Szerinted mitől ilyen pozitív a rajongók reakciója?

Szerintem van valami igazság abban, hogy a tévében minden a családról szól. A sorozatban kiemelt szerepet kap a család és az, hogy a moralitás miként szakítja szét a családot. Nem könnyű ilyen körülmények között gyereket nevelni, az emberek együtt éreznek ezzel.

Kedveled Ray-t?

Ő egy sérült ember, de kedvelem. Szerintem Ray ironikus módon egy rendkívül erkölcsös személyiség és éppen ezért szenved olyan sokat. Nagyon kemény magával és a családjával szemben is, a család és a lojalitás is egyaránt fontos a számára.

Megmenthető a házassága?

Ray meg is halna a családjáért. Nem tudom, hogy a házassága valaha véget ér-e. Minél rosszabbá válik a helyzet, annál rosszabbul viselkedik ő is, de soha nem lesz képes elválasztani magát a házasságától. Nem számít, hogy egy fedél alatt élnek-e vagy sem, ő mindig Abby férje marad.

Meg tud valaha bocsátani az apjának?

Ez a sorozat nagy kérdése, nem igaz? Személy szerint én már rég megbocsátottam volna az apámnak. De Ray több dolgon is ment keresztül, mint én.

Nehézséget jelent számodra a szerep eljátszása?

Nekem vannak a legcsodásabb gyerekeim, boldog családom van. Ha ez nem lenne, nem tudom, hogyan bírnám. Nehéz olyan szereplőt játszani, akinek ez nem adatott meg és aki olyan mélyre temetkezik a saját fájdalmába és magányába, hogy senki mást nem enged közel. Kedvelem Ray-t, de nem mindig akarok olyan lenni, mint ő.

Mit szeretnél látni a sorozat jövőjében?

Egy félórás vígjátékot. Mindig csak ennyit akartam. Szerintem Ray-nek is meg kéne néznie egy részt.

(fotó: keranews.org, forrás: variety.com)