Jump to content

Friss hírek Hollywoodból

2015. 02. 05. 11:03

Az Oscar-díjas ausztrál színész, Geoffrey Rush Alberto Giacometti svájci születésű világhírű szobrászt alakítja a Final Portrait című életrajzi drámában, Scarlett Johansson pedig rendezőként is bemutatkozik: a filmcsillag hamarosan Truman Capote első regényének filmadaptációját forgatja.

Scarlett Johansson nagyon izgatottan készül első rendezésére. A szerelmi történet a háború utáni Amerika elveszett generációját ábrázolja, a színésznő úgy érzi, „Truman szavai ma aktuálisabbak, mint valaha”.

A Summer Crossing című filmet a berlini európai filmvásáron mutatják be a potenciális vásárlóknak. Capote első regénye egy 17 éves, gazdag protestáns családból származó lányról szól, aki összeházasodik egy zsidó fiúval, és csak ezt követően szembesülnek a két család közötti kulturális különbségekkel.

A Geoffrey Rush főszereplésével készülő Final Portrait forgatókönyvét Stanley Tucci írta és ő ül a rendezői székben is. A produkció 1964-ben Párizsban játszódik, amikor Alberto Giacometti megkérte barátját, James Lordot, hogy üljön neki modellt egy portréhoz. Bár eleinte csak pár napról volt szó, a napokból hetek lettek és Lord a munka közben lejegyezte a nagyszerű művész vívódásait és töprengését.

A Ragyogj!, A Karib-tenger kalózai-sorozat és A király beszéde című filmek ausztrál sztárját legutóbb A könyvtolvaj című második világháborús drámában láthatták a nézők a filmvásznon.

Elijah Wood, A Gyűrűk Ura sztárja nyomozót alakít a The Trust című krimiben, amelynek forgatása a napokban kezdődött meg Las Vegasban. A 34 esztendős Wood az Oscar-díjas Nicolas Cage oldalán szerepel a rendőr-sztoriban, amit Alex Brewer rendez.

Cage és Wood nyomozópárost alakít, akik a rendőrségen belüli korrupcióba ütköznek és a játszmában hamarosan az életük lesz a tét. A forgatókönyvet Benjamin Brewer és Adam Hirsch írta.

Wood mostanában fejezte be a The Last Witch Hunter című akciófilm forgatását, amelynek főszerepében ősszel Vin Dieselt láthatják majd a mozi-nézők.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: breitbart.com, forrás: MTI)