Jump to content

Átadták az Oscar-díjakat

2015. 02. 23. 11:13

Neil Patrick Harris színvonalas és szórakoztató műsorvezetésének keretében kiosztották az idei Oscar-díjakat, a legtöbb elismerést a Birdman, a Grand Budapest Hotel és a Whiplash zsebelte be.

A legnagyobb meglepetés-eredmény talán a legjobb film kategóriájában született, ahol nem a Sráckor (mely csupán egy díjat nyert) győzött, hanem a Birdman. Alejandro G. Inarritu filmje a legjobb rendezés díját is elnyerte, Sean Penn a végén ironikusan jegyezte meg, hogy „Ki a csuda adott ennek az embernek zöldkártyát?”

A legjobb színészek és színésznők kategóriáiban a papírforma érvényesült, a díjazottak Eddie Redmayne (legjobb színész – A mindenség elmélete), Julianne Moore (legjobb színésznő – Megmaradt Alice-nek), J. K. Simmons (legjobb férfi mellékszereplő – Whiplash) és Patricia Arquette (legjobb női mellékszereplő – Sráckor) lettek.

A Sráckorhoz hasonlóan az Amerikai mesterlövész és a Kódjátszma is visszafogottan teljesített, a Benedict Cumberbatch főszereplésében készült film csak a legjobb adaptált forgatókönyvért járó elismerést vihette haza.

A kisebb kategóriákban elsősorban A Grand Budapest Hotel és a Whiplash szerepelt jól. A legjobb animációs film a Hős6os, a legjobb idegen-nyelvű alkotás a lengyel Ida lett.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: ibtimes.com, forrás: variety.com)