Jump to content

Jubilál A muzsika hangja!

2015. 03. 03. 11:23

Tegnap ünnepelte bemutatójának ötvenedik évfordulóját minden idők legsikeresebb musicalje, A muzsika hangja, melynek főszerepeit 1965-ben Julie Andrews és Christopher Plummer játszották.

Julie Andrews a jubileum kapcsán elárulta, hogy A muzsika hangja nem csupán ismertséget hozott számára, hanem számos pozitív és éltre-szóló élményt is: csodálatos zenét, utazást, kalandokat és örök barátságot Christopher Plummerrel, azaz Von Trapp Kapitánnyal.

A film 1966-ban öt Oscar-díjat nyert, többek között a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában. A Broadwayn 1959-ben debütált a musical, melynek legnagyobb slágerei a „Do-Re-Me”, az „Edelweiss”, a „My favorite things” és természetesen a „Sound of music”.

A jubileumi évben Salzburgban idén június 22-27-ig fesztivált szerveznek zenés előadásokkal, kirándulásokkal és idegenvezetéssel a film emblematikus helyszíneire.

A 2015-ös Oscar-díjátadón Lady Gaga egy zseniális medley-vel hajtott fejet Oscar Hammerstein és Richard Rodgers legendás musicalje előtt. Az előadás után Julie Andrews meghatódva gratulált az énekesnőnek.

A történet az 1930-as években, nem sokkal Ausztria anschlussa előtt kezdődik. Maria (Julie Andrews), a fiatal és életvidám lány apácának készül. De hamar rádöbben arra, hogy az apáca élet nem neki való, ezért elszegődik a szigorú Von Trapp (Christopher Plummer) százados gyermekei mellé nevelőnőnek. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: post-movie.net, forrás: szinhaz.hu)