Jump to content

Megvannak az Arany Seprű-díj „nyertesei”

2015. 03. 19. 10:53

A Tiny Times 3. című filmalkotás tarolt a legrosszabb kínai filmek hazai választásán. Az Arany Seprű díjkiosztóján négy trófeát ítéltek neki, köztük „a legnagyobb csalódást okozó film” kategóriájában is ez a film lett a győztes.

Az íróból lett rendező Kuo Csing-ming mozija tavaly az egyik legnagyobb kasszasiker volt, több mint 500 millió jüant, vagyis körülbelül 22,5 milliárd forint bevételt könyvelhetett el. A kritikusok ettől függetlenül többnyire kritikán alulinak minősítették.

Jang Mi a Tiny Times-sorozat egyik főszereplője az idén is, immár második alkalommal szerezte meg a legcsapnivalóbb színészi teljesítményt nyújtó színésznőnek járó díjat. Legutóbb két éve tartották az Arany Seprűre érdemesnek.

A „legnagyobb csalódás” kategóriájában további két film volt versenyben, így a Hold királyság fehér hajú boszorkánya és a The Breakup Guru. A kategória-győztes film rendezője, Kuo pályafutása kezdetétől népszerű az Arany Seprű zsűrijében, most két különdíjjal is jutalmazták. Ő lett a legnagyobb csalódást okozó rendező és forgatókönyvíró is.

Az Arany Seprő ötletgazdája, Cseng Csing-szung idén is az interneten és a kínai közösségi média legkülönbözőbb platformjain tette lehetővé a nyilvános jelölést egy hónapon át. Az így érkezett javaslatokból választották ki azt a tíz filmet, amelyekből egy 25 tagú szakmai zsűri döntötte el, hogy melyek legyenek az idei díjazottak.

Eddig még egyetlen „jutalmazott” sem vette át az Arany Seprűt, nem úgy, mint neves nemzetközi rokonát, a hollywoodi Arany Málnát.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: erdekesvilag.hu, forrás: MTI)