Jump to content

Rövidhírek a filmes világból

2015. 03. 26. 11:01

Bradley Cooper filmrendezőként is bemutatkozik, a Magyar Nemzeti Filmalap egy Brian Cox főszereplésével készülő filmet támogat, Steven Spielberg pedig megtalálta új filmjét.

Első rendezésére készül Bradley Cooper, az amerikai színész a Csillag születik című 1937-es romantikus drámát dolgozná fel, melyben eredetileg Janet Gaynor és Fredric Marsh (később pedig Judy Garland és James Mason, valamint Barbra Streisand és Kris Kristofferson) alakították a főszerepeket. A történet középpontjában egy filmsztár áll, aki felkarol egy tehetséges fiatal színésznőt, ám míg a lány karrierje egyre feljebb ível, addig a korosodó és alkoholproblémákkal küzdő férfi csillaga egyre lejjebb áldozik.

Edelényi János rendezi a Gondűzők munkacímű mozifilmet, amelynek forgatása az angliai Kentben zajlik a Magyar Nemzeti Filmalap 150 millió forintos gyártási támogatásával. A főszerepet az Emmy-díjas Brian Cox játssza. Cox mellett a másik főszerepet a pályakezdő magyar származású színésznő, Coco König alakítja. A tervek szerint a film már az év végén a mozikba kerülhet. A történet szerint Dorottya (König) álma, hogy a Királyi Színiakadémiára felvételt nyerjen, ezért elvállalja a nagybeteg öreg színész (Cox) ápolását és titokban abban bízik, hogy a színészet fortélyait és a szép angol kiejtést is elsajátítja majd a betegápolás közben.

Steven Spielberg elvállalta a Ready Player One című sci-fi regény megfilmesítését, melynek írója Ernest Cline. A rendezéssel kapcsolatban korábban Robert Zemeckis és Christopher Nolan neve is felmerült. A 2011-ben megjelent regény a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol az Internet és a virtuális valóság technológiái egyre jobban megváltoztatják a világot és megteremtik az Oázist, a virtuális valóság univerzumát, amit az emberek szívesebben élnek meg és többre értékelnek, mint a valóságot.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: hollywoodreporter.com, forrás: variety.com/MTI)