Jump to content

Heti moziajánló - 2015.09.10.

2015. 09. 08. 16:02

A héten kapunk egy igazán izgalmasnak ígérkező magyar thrillert és egy kiöregedő rocklady-t. Nem túl nagy a választék, de reméljük azért az egyik jó lesz.

Dübörög a szív
(Ricki and the Flash)

Rendező: Jonathan Demme
Szereplők: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Rick Springfield
Nem minden rocksztár marad örökre fiatal. Niki (Meryl Streep) fölött is eljárt az idő, és a hírnév is egyre fogyatkozik körülötte – már szinte csak egy rajongója maradt: a pultos srác (Ben Platt) a törzshelyén.Niki sok évvel (sőt, évtizeddel) ezelőtt lelépett a családja elől: elhagyta a férjét (Kevin Kline) meg a gyerekeit, és Kaliforniába költözött, mert a hírnév és a siker mindennél jobban vonzotta. De most válik a lánya, és ő úgy érzi, egy anyának a gyerekei mellett a helye.És életében először tényleg kipróbálja, milyen szülőnek lenni.

Víkend

Rendező: Mátyássy Áron
Szereplők: Gryllus Dorka, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Papp János
Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít.De tévednek.Egy baleset során meghal egy falubeli férfi.A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök – és mindenki csak magára számíthat…