Jump to content

Heti moziajánló - 2016.02.11.

2016. 02. 09. 13:53

Filmileg az idei év lesz talán az egyik legsűrőbb. Ez abból látszik jól, hogy heti 4-5 film az, melyet nyugodt szívvel tudok ajánlani nektek.

Carol

Műfaj: Dráma, Romantikus
Rendező: Todd Haynes
Szereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson, Kyle Chandler
Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül. Carol féltékeny és továbbra is szerelmes férje (Kyle Chandler) meg akarja kérdőjelezni a nő anyai rátermettségét, valamint erkölcsösségét. Később pedig további, mélyre elásott titok is felszínre kerül a múltból.

Deadpool

Műfaj: Akció, Kaland, Sci-Fi, Képregényadaptáció
Rendező:
Tim Miller
Szereplők:
Ryan Reynolds, Gina Carano, Morena Baccarin, T.J. Miller
A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri.
De nem ez az egyetlen fegyvere: őrült, gonosz humora is van – és nem fél használni.
A szupererős ember, aki a valóságból átlépett a hősök birodalmába, most élete legnehezebb háborújába indul: bosszút akar állni azon az emberen, aki egykor majdnem tönkretette őt.

Hogyan legyünk szinglik?

Műfaj: Vígjáték, Romantikus
Rendező: Christian Ditter
Szereplők: Dakota Johnson, Alison Brie, Leslie Mann, Rebel Wilson
Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban… és van Alice. Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb.
A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világában vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik – a városban, amelyik sosem alszik.

Norm, az északi

Műfaj: Animáció, Kaland, Vígjáték
Rendező: Trevor Wall
Szinkronhangok: Rob Schneider, Heather Graham, Ken Jeong, Bill Nighy
Norm-ot, az északi sarkkörön élő jegesmedvét és három lemming barátját otthonuk elhagyására kényszerítik. New Yorkban kötnek ki, ahol Norm egy vállalat kabalája lesz. Hamar megtanulja, hogy hazája sorsa mennyire meghatározza életét…