Jump to content

Meghalt Garry Marshall

2016. 07. 20. 09:22

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Garry Marshall, a Micsoda nő, a Krumplirózsa és a Neveletlen hercegnő-filmek rendezője.

Garry Marshall tüdőgyulladás szövődményei miatt halt meg – számolt be a Variety. Az ügynöke, Michelle Bega az NBC Newsnakelmondta, hogy Marshallt a kaliforniai Burbank egyik kórházában kezelték. A temetést szűk családi körben tartják majd, de Marshall születésnapjára, november 13-ára terveznek egy búcsúztatást.

Marshall legsikeresebb filmje az 1990-ben bemutatott Micsoda nő! volt, ami 14 millió dollárból készült és 463 milliót hozott a mozipénztárakban, egy csapásra világsztárt csinált Julia Robertsből, és Oscar-jelölést is hozott az akkor 23 éves színésznőnek.

Karrierjét a televízióban kezdte a hatvanas évek elején, íróként dolgozott számos showműsorban, majd a hetvenes évek végén már maga alkotott meg olyan nagyon népszerű sorozatokat, mint a Happy Days, az Egy úr az űrből és a Laverne & Shirley.

A legutóbbi három filmje mind olyan sokszereplős romantikus komédia volt, ami egy-egy ünnepnapon játszódott: 2010-ben aValentin nap, egy évvel később a Szilveszter éjjel, az idén pedig azAnyák napja.