Jump to content

Olyan lesz az új Van Helsing, mint a Mad Max

2016. 07. 22. 09:16

Miután a több éven és sok filmen átívelő mozis univerzumok korát hozta el a Marvel, már érkezik is teljes gőzzel a következő epikus filmes franchise, a Universal Monsters.

A Universal szörnykertje, ami a 2014-es Drakula-feldolgozással debütált, több akció, kaland, horror és fantasy klasszikust dolgoz fel. Többek közt a Tom Cruise és Sofia Boutella nevével fémjelzett új Múmia kerül jövőre a mozikba, és az évtized végére a Frankeinstein menyasszonya és a Láthatatlan ember is várható.

A Screenrant most arról számolt be, hogy Jon Spaihts (Prométeusz, Doctor Strange) és Eric Heisserer (The Thing) nem kis fába vágva a fejszéjüket, a Van Helsing-történet újrafeldolgozásának lát neki, amihez pedig nem más, mint a tavalyi Mad Max adta az ihletet. Heisserer azt nyilatkozta, hogy "Már a kezdetektől Mad Max adta a főszereplő viselkedésének és karakterjegyeinek az inspirációját." 

Bram Stoker 1897-es Drakulája óta hosszú utat tett meg Van Helsing ikonikus karaktere. A vámpírvadász professzor még a Marvel képregényeinek lapjain is tiszteletét tette, így hát mindenesetre érdekes lesz látni, hogy Drakula művelt, pallérozott ősellensége, az orvos és tudós Van Helsing, hogyan formálódik majd újra Mad Max hatására.

Két dolog azonban biztos: egyfelől, a film a Universal Monsters egyik fontos tartóoszlopa lesz, hiszen a Marvelhez (és most már DC-hez és Fox X-Men-univerzumához hasonlóan) ez is egy olyan univerzum lesz, amiben karakterek vándorolnak át egyik filmből a másikba.

A legutolsó Van Helsing-film, Hugh Jackman főszereplésével eléggé mélyen alul teljesítette a nézők várakozásait. A Universal Monsters zászlaja alatt a rendezők most azt remélik, filmjük jobban ráérez majd a modern közönség kívánságaira.