Jump to content

A legnagyobb nevek álltak össze erre a tévésorozatra

2016. 08. 09. 09:06

A neves rendező, David O. Russell, a Napos oldal, azAmerikai botrány és a Joy ötszörös Oscar-jelölt alkotója olyan élvonalbeli sztárokkal készül sorozatot forgatni, mint az Oscar-díjas Julianne Moore és a két Oscar-díjas Robert De Niro.

A projekt egyelőre nem körvonalazódott kristálytisztán, mivel a Variety értesülései szerint O. Russell még csak puhatolózik a különböző tévécsatornáknál, hogy lenne-e vevő az ötletére – de ilyen nevekkel nem valószínű, hogy ne csapnának le mihamarabb a projektre.

A produkciót limitált hosszúságú sorozatnak tervezik (azaz hosszabb lenne, mint egy miniszéria, de előre megszabnák az epizódok számát, és nem hosszabbítanának az évadon), és a rendező olyan jó nevű producerekkel dolgozna rajta együtt, mint Scott Lambert (Négy szoba, Paranoia), Alexandra Milchan (A Wall Street farkasa) és Megan Ellison (A félszemű, Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza, A nő).

David O. Russell az elmúlt években részt vett már egy pár sorozat fejlesztésében az FX, a CBS és az ABC csatornáknál, és ő volt az executive producere a Syfy tévé Outer Space Astronauts című 2009-es miniszériájának is, de kétségtelen, hogy ez lehet az első komolyabb kirándulása a tévé világába.

A Moore-ral és De Niróval súlyosbított projekt egyébként abba a trendbe illeszkedik, amely szerint mostanában egyre több nehézsúlyú hollywoodi sztár vállal szerepet különféle tévés produkciókban. A Showtime példáulDaniel Craiggel a főszerepben készíti el Jonathan Franzen Tisztaság című regényének kétévados tévés adaptációját,a közelmúltban pedig az HBO mondott le a sorozatkészítés szokásos biztonsági játékáról (azaz azonnal, pilot epizód nélkül belevágtak egy szériába) a Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével készült A törvény nevében (True Detective) kedvéért.