Jump to content

Meghalt Carrie Fisher színésznő, a Csillagok háborúja Leia hercegnője

2016. 12. 27. 19:37

Egy Los Angeles-i kórházban helyi idő szerint 8:55-kor meghalt Carrie Fisher - írta a család közlésére hivatkozva a People.

Carrie Fisher pénteken kapott szívinfarktust egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen, és a fedélzeten újra kellett éleszteni. Fisher épp egy könyvbemutató turnéról érkezett haza, melyen november 22-én megjelent, a The Princess Diarist című memoárját népszerűsítette. Az utasok között volt egy orvos, aki szakszerűen le tudta vezényelni az újraélesztést. A vészhelyzet 15 perccel leszállás előtt történt. 

Landolás után a hatvanéves Fishert mentővel egy közeli kórházba szállították, vasárnapra úgy tűnt, stabilizálódott az állapota.

A Star Wars-saga szempontjából nagy kérdés, mi lesz Leia karakterével. Fisher ugyanis a Csillagok háborúja még készülő, 2017-ben megjelenő VIII. részében is szerepel, azt egyelőre nem tudni, hogy leforgatták-e a vele játszódó jeleneteket.

Carrie Fisher 1956 október 21-é született a kaliforniai Beverly Hillsben született az Amerikai Egyesült Államokban, Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Két éves volt, amikor szülei elváltak, és apja Elizabeth Taylor színésznőt vette el feleségül, anyja pedig egy nagy cipőbolthálózat tulajdonosához ment hozzá (egy ideig úgy volt, hogy Carrie is itt fog dolgozni). Fisher 18 hónapot tanult a London’s Central School nyelv- és drámaszakán. Első szerepét 1975-ben, a Sampon című Hal Ashby-filmben kapta - Warren Beatty, Goldie Hawn és Lee Grant oldalán -, majd 1977-ben jött a Nagy Szerep, a Star Wars-saga, melynek első három epizódjábna, majd pedig a rebootban is eljétszotta Leia Organa hercegnőt.

(Forrás: index.hu)