Jump to content

Ha karácsony, akkor mézeskalács

2014. 12. 23. 16:55

A tökéletes mézeskalács receptje minden bizonnyal minden családnál féltve őrzött kincs és biztos, hogy nincs két egyforma. Íme egy olyan recept, amit nagyon szeretünk, mert valóban finom, fűszeres és puha mézeskalács lesz a végeredmény. Nincs varázslat, mindennek a méz és a minőségi liszt az alapja.

Díszítéshez színes, készen vásárolható süteménydíszek ajánlottak vagy az elterjedtebb tojásfehérjehab. A szép fényes, kemény habot rakjuk egy zacskóba, tömörítsük egyik sarka felé, amin vágjunk apró nyílást és már írókázhatunk is a kisült szeletekre fantáziánk alapján bármit. Rövid idő alatt megszárad a fehér díszítés.

Ám a mézeskalács díszítés nélkül is kedvelt. Ha a süteményt keménynek éreznénk, helyezzük egy lezárható dobozba, tegyünk mellé negyedelt almacikkeket.

A hozzávalókat, valamint az elkészítés és a tartósítás részleteit megtalálják a marmalade.hu-n. Jó sütögetést, kellemes időtöltést és nem utolsósorban jó étvágyat kívánunk!

(fotó: sulihalo.hu)