Jump to content

Mai ajánlatunk: mézes, csípős csirkeszárny

2015. 01. 28. 13:29

A csirkét mindenki szereti, de egy kicsit unalmassá válik, ha az ember mindig ugyanúgy süti meg. Ezért most itt egy recept, amellyel pikánsabbá tehetjük ezt a remek húst.

Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 6+1 evőkanál méz, 6 evőkanál szójaszósz, 6 evőkanál ketchup, 6 evőkanál olíva olaj, 6 gerezd fokhagyma, bors, pirospaprika, cayenne bors.

Tegyünk egy nagy tálba a mézet, szójaszószt, ketchupot, olívaolajat és a fokhagymát, amit a kinyomón kipréselünk. Szórjunk rá kb. fél lapos mokkáskanál borsot és ennél kicsit kevesebb pirospaprikát. A csirkeszárnyakat kettévághatjuk, vagy nem, éppen milyen kedvünk van. Majd jól hempergessük meg és keverjük el a mézes öntetben. Pár órára tegyük a hűtőbe.

A csirkeszárny elkészítésének befejezését megtalálja a menandstyle.hu oldalon.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: gasztrozseni.hu)