Jump to content

Zömmel francia borok a VinCE Budapest Wine Show-n

2015. 02. 06. 13:07

Burgundia, Bordeaux, Champagne és Franciaország más borvidékei képviseltetik magukat a leghangsúlyosabban a 6. VinCE Budapest Wine Show-n március 6-8. között a Corinthia Hotelben.

A rangos borszakmai eseményre 25 nemzetközi szaktekintély készül egyedi borsorokkal, míg a sétáló kóstolón 150 válogatott kiállító csaknem ezer borát ismerhetik meg a látogatók.

A VinCE Budapest volt Magyarországon az első olyan borszakmai rendezvény, amely a hazai és külföldi borok mellett mesterkurzusokkal és workshopokkal várta az érdeklődőket.

Az esemény különlegességét most is elsősorban az előadások adják: a Corinthia Hotel termeiben összesen 22 másfél órás, különleges borokkal kísért tematikus kurzussal és a VinCE Bárban további mini-kurzusokkal készülnek.

Idén kiemelt figyelmet fordítanak a borvilág csúcsnemzete, Franciaország szőlőfajtáira és borvidékeire. Chablis, Champagne, Bordeaux, Elzász, Beuajolais és Cahors és a syrah/shiraz mint „a legbujább szőlőfajta” is külön előadást kap a VinCÉ-n.

Most először a rendezvényhez szakmai elismerés kapcsolódik: a VinCE Awards elnevezésű díjat tíz kategóriában adják át március 6-án; a jelölők között a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjai és vezető borszakértők kapnak helyet.

A hazai kínálat ékköveit, Tokaj borait külföldi szakértők, köztük Caroline Gilby és Darrel Joseph mutatják be, Mészáros Gabriella borakadémikus pedig a Pannon Bormíves Céh legjobbjait válogatja be mesterkurzusára.

A rendezvény részletes programja a vincebudapest.hu honlapon érhető el.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: zitaborblogja.blogspot.com, forrás: MTI)