Jump to content

Kezdődik a rangos Budapesti Halfesztivál

2015. 02. 17. 13:44

Február 19. és 22. között harmadik alkalommal rendezik meg az Európa legnagyobb halas rendezvényé vált Budapesti Halfesztivált, amelynek ebben az évben a Vajdahunyavár ad otthont. Az idei fesztivál hala a süllő lesz.

A rendezvényen több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, érdekes halászati eszközökkel, főzőversennyel, gyermekprogrammal és könnyűzenei koncertekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A fesztivál fő célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a hazánkban élő halfajokat, halételeket, valamint halfogyasztásra buzdítsa az embereket.

A program idei vendége a balatoni régió, így a jellegzetes balatoni halételek mellett a balatoni települések kultúráját, a borudvarban pedig a térség leghíresebb borait kóstolhatják majd a látogatók.

Magyarország tradicionális halételei mellett több nemzetközi konyha is képviselteti magát, így meg lehet majd kóstolni az angol fish and chipset, a japán sushit, a pad thai tésztát, az orosz kaviárt vagy a francia hallevest is. De lesznek tokhal-különlegességek, halas-káposztás rétes, halas-krumplis rétes, haltej-pörköltes rétes, csokoládés halkanapék a Csokoládé Múzeum jóvoltából és még kaviáros macaron is.

A több mint 800 módon elkészíthető halászlé kapcsán főzőversenyt is tartanak.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: utazas.sk, forrás: MTI)