Jump to content

Milyen csokoládét szeretek?

2015. 10. 15. 09:00

„A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon." (Gombóc Artúr)

Izgalmas és ínycsiklandozó programsorozatnak ad helyet pénteken és szombaton a budapesti Árkád bevásárlóközpont: az Édes csábítás csokoládéfesztivál csalogatja majd a látogatókat. Komoly fesztiválhoz illően itt is lesz kirakodóvásár, ahol az érdeklődők megkóstolhatják, és haza is vihetik a különböző, az ország minden területéről érkező manufaktúra-termékeket. Aki valamilyen okból nem fogyaszthat csokit – azt nem is feltételezem, hogy van olyan, aki egyszerűen csak ne szeretné –, az se tántorodjon el: lesz csokoládékiállítás, ami a szemek gyönyörködtetését is célozza majd.

A fesztivál szó latin eredetije ünnepséget jelentett, és lakomát, vendégséget: ha az Árkáddal együtt ünnepeljük a csokoládé létezését, a vendége is lehetünk jó néhány finomságra. Ha inkább pénztárcakímélő programot keresnél, azt is megtalálod: rengeteg workshopon vehetünk majd részt. Lesz interaktív grillázskészítés, bonbongyártás, de a marcipán, a macaron és a táblás csokoládé megalkotását is tanulmányozhatjuk. Rekordkísérletben is részt vehetünk: Magyarország legnagyobb csokiját tervezik elkészíteni a látogatók segítségével.

gL

(Forrás: arkadbudapest.hu; kulturmozaik.hu/Fotó: menandstyle.hu)