Jump to content

Újhullámos feketekávé, Puskin és lámpakreálmányok – Kelet Kávézó és Galéria

2015. 11. 06. 12:00

Mostanában egyre inkább elterjedtek az olyan helyek és események, ahol több dolgot csinálhatsz egyszerre: játszol és tanulsz, szórakozol és jótékonykodsz, sportolsz és ismerkedsz. A Keletben is hármat üthetsz egy csapásra: a hely kávézó, galéria és használt könyvek cserepontja egyszerre.

A Bartók Béla úton rengeteg lehetőség közül válogathat az, aki reggelizne, vagy egy jó kávét szeretne meginni – de az egyik legjobb választás szerintem a Kelet Kávézó és Galéria. Ahogy belépünk az ajtón – ami előtt egy szimpatikus szobor ül –, máris a faltól falig könyvespolcok látványa fogad. Közelebb érve azt fogjuk észrevenni, hogy a legkülönbözőbb kötetek is jól megférnek egymás mellett: szépirodalom és fizika feladatgyűjtemény, kommunista történelemkönyv és a Bhagavad-gíta. Nyugodtan olvasgathatjuk őket a belga forró csokink vagy a kávénk mellé – amit, nem mellesleg, délelőtt tizenegyig ingyen újratöltenek nekünk. Ha pedig kellően felkészültek vagyunk, és lapul a táskánkban egy-két olyan könyv, amitől könnyű szívvel megválnánk, akkor akár haza is vihetjük, ami a polcról megtetszett: a mi könyveinket elcserélhetjük a kávézó könyveire. Csupán arra kell figyelni, hogy míg a polcok nagyobbik részén szabadon garázdálkodhatunk, van néhány olyan darab is, amit csak a dolgozók beleegyezésével vághatunk zsebre.

Ha a könyvekkel már végeztünk, folytassuk a kávézó körbejárását: az emeleten jóval kevesebb bútor van, érthetően, hiszen így jobban megcsodálhatjuk az itt kiállított festményeket. Ráadásul a képek mellett az emeleti ablakokból az utcára nyíló kilátás, és a Kangulum lámpaműhely alkotásai is mesébe illőek.

gL

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: instyle.hu)