Jump to content

Godspell – Bibliai témájú musicalt mutat be a Spirit

2014. 07. 24. 14:14

A Spirit Színház augusztus 8-án mutatja be a Godspell című, Máté és Lukács evangéliumán alapuló musicalt a Budapest Jazz Clubban. Jézus szerepében Egyházi Géza, Júdásként Torres Dani látható.

A Színház ajánlója:

Mi lehet az oka, hogy a hetvenes években szinte egyszerre, de egymástól függetlenül két mű is a zene, mégpedig a közérthető zene nyelvére fordította a világ legrégibb és legszebb történetét, a Bibliát? Talán az a tény, hogy kultúránk alapműve évtizedekig méltatlan mellőzöttségbe kényszerült. Generációk nőttek fel úgy, hogy legfeljebb érintőleges ismeretséget kötöttek vele. Pedig jellemformáló tanításait, kristálytiszta mélységű történeteit egyetlen társadalom sem nélkülözheti. Hit nélkül – valamilyen hit nélkül – az emberiség a vesztébe rohan. És ha éppen a zene az az eszköz, ami célba juttatja az üzenetet, és eltalálja az ifjú és idősebb nézők szívét – hát akkor szóljon a gyönyörű, fiatal zene!

A musical rendezője Jantyik Csaba, a további szerepekben Faggyas Alexandra, Fábián Niki, Fecske Dávid, Katz Zsófi, Lőrincz Adrienn, Petkovics Diána, Schupp Gabi és Török Tamás látható.

(fotó: thechronicleherald.ca, forrás: szinhaz.hu)