Jump to content

Csütörtöktől vetítik a mozikban Bucsi Réka díjnyertes animációját

2014. 07. 28. 17:23

Bucsi Réka díjnyertes animációját, a Symphony No. 42 című alkotást, melyet februárban mutatták be a Berlinalén, majd több nemzetközi fesztiválon is díjat nyert, csütörtöktől vetítik a mozik.

Bucsi Réka digitális rajz-animációja a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank című angol vígjáték kísérőfilmjeként, a Mozinet forgalmazásában kerül a filmszínházak műsorára.

Bucsi Réka diplomafilmje a Nemzeti Filmalap támogatásával készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció tanszékén. A film elkészültében Fülöp József, a MOME rektora producerként, Czakó Judit vágóként, Lukács Péter Benjamin hangmérnökként vett részt.

A filmet a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, utána több nemzetközi seregszemlén - például Lisszabonban és Hongkongban - is díjazták. „Az animációs rövidfilm (…) rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.” - áll a Magyar Filmunió közleményében.

(fotó: origo.hu, forrás: MTI)