Jump to content

Grúzia misztikus világa Balogh Ádám fotókiállításán

2014. 08. 04. 19:36

Grúzia rejtélyes világa elevenedik meg Balogh Ádám A Hold menyegzője című fotókiállításán, amely augusztus 11-én nyílik a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában Budapesten.

Gyertyafényben úszó ősi monostorokat, a Kaukázus hófedte csúcsait, Grúzia barlangvárosainak szentélyeit és misztikus helyszíneit örökítette meg Balogh Ádám. A kiállításon látható színes pillanatfelvételeken és életképeken a grúzok életszeretetét, hitük misztériumát és a borkészítés ősi hagyományát is bemutatja.

A szeptember 15-ig látható tárlatot Tamar Koberidze, a Grúz Köztársaság nagykövetségének ügyvivője, valamint Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotóművész nyitja meg.

Balogh Ádám festőművész-fotográfus 1971-ben született Budapesten. Felvételeit több útikönyvben publikálták Magyarországon és külföldön egyaránt. Festményeivel és fotóival 2000 óta van jelen egyéni és csoportos kiállításokon. A hazai tárlatok mellett Bécsben, Londonban, New Yorkban és Ferrarában is bemutatkozott. Utazásai alatt bejárta Közép- és Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia, és a Közel-Kelet több országát.

(fotó: kulturpart.hu, forrás: MTI)