Jump to content

100 civillel kezdi évadát a MU Színház

2014. 08. 21. 10:07

Idén a női szólistákra fókuszál a 10. Újbuda Jazz Fesztivál, a legjobb amatőr színjátszó előadásokat gyűjti össze a FESZT-FEST, XIII. alkalommal kerül megrendezésre az L1danceFest, a MU közösségi színházi programjait ismerheti meg a közönség a Színházak Éjszakája keretében, bemutatóval készül a Hodworks, a MU Terminál és a Káva Kulturális Műhely is.

Négy fesztivállal és négy bemutatóval indítja 2014/2015-ös évadát a MU Színház. Az első bemutató, amely egyben a színház évadnyitó előadása is, szintén a MU aktív részvételre építő, közösségi színházi profiljához illeszkedik. A SÍN Kulturális Központ szervezésében szeptember 4-én 17 és 20 órakor látható ATLAS BUDAPEST egy rendhagyó színházi előadás, amely a portugál rendezőpáros koncepciója alapján 100 magyarországi civil szereplő életére, foglalkozására, karakterére épül.

Az ATLAS 100 embert hoz össze egyetlen színpadon: 100 különböző életpályát, 100 különböző identitást. Az ATLAS az emberi társadalom szerveződésének egyfajta atlasza, amely az embereket a társadalomban betöltött szerepük alapján mutatja be. Az ATLAS nem csak előadás: egy eszme, egy projekt, egy közösség, egy kapcsolat a térrel. Összetartozó emberek megismételhetetlen eseménye egy adott térben és időben. Az előadás arra a meggyőződésre épül, hogy a művészetnek aktív szerepet kell vállalnia a társadalomban.

(fotó: mu.hu, forrás: szinhaz.hu)