Jump to content

Kiosztották az Emmy-díjakat

2014. 08. 26. 16:40

Papírforma és meglepetések egész sora jellemezte a 66. tévés Oscart. Míg a vígjátékoknál a Modern család megint tarolt, a minisorozatok és tévéfilmek kategóriájának nagy esélyesei üres kézzel távozhattak. A legjobb drámai férfiszínész Bryan Cranston lett Matthew McConaughey előtt, aki így nem tudta ugyanabban az évben megnyerni az Oscart, az Aranyglóbuszt és az Emmyt.

A vígjátékoknál a papírforma érvényesült: Ty Burrell (Modern család) második, Allison Janney (Mom) hatodik díját nyerte, a Modern család a rendezésért is nyert egy díjat, csakúgy, mint Louis CK, aki a legjobb forgatókönyvért járó szobrot vehette át. A legjobb vígjátékszínész a The Big Bang Theory főszereplője, Jim Parsons lett, míg Julia Louis-Dreyfus lett a legjobb színésznő Az alelnök című sorozatért.

A legjobb minisorozatnak a Fargo-t választották, a legjobb női mellékszereplő viszont Kathy Bates lett az American Horror Story című horrorsorozatban nyújtott alakításáért. Ugyanitt Martin Freeman kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a Sherlockért. Szintén meglepő volt, hogy a Sherlock forgatókönyve megverte a The Normal Heart című HBO-drámát. A legjobb minisorozat vagy tévéfilm rendezéséért az FX kábeladó Fargo című sorozatának egyik epizódját rendező Colin Bucksey-t jutalmazták.

A The Normal Heart is bezsebelt egy elismerést. A film a HIV-pozitív Larry Kramer drámaíró megrázó élettörténetéről szól, akit Mark Ruffalo alakított, de hiába számított toronymagas esélyesnek, a legjobb férfi alakításért járó szobrot Benedict Cumberbatch kapta a Sherlockért. Ez volt a sorozat harmadik díja. A legjobb színésznő kategóriájában Jessica Lange nyert az American Horror Storyért, immáron másodjára.

A drámáknál a legjobb drámai férfi mellékszereplőknél Aaron Paul a harmadik szobrát kapta a Breaking Bad Jesse Pinkmanjéért. A folytatásban először a drámasorozatok rendezéséért járó díjat adták át, ezt a True Detective teljes első évadát rendező Cary Joji Fukunaga kapta. A legjobb női mellékszereplő Anna Gunn lett a Breaking Badből. A legjobb forgatókönyvnek járó szobrot a Breaking Bad Ozymandias című epizódjáért kapta Moira Walley-Beckett.

A legjobb drámai színésznő kategóriában Julianna Margulies nyert Robin Wright és Maggie Smith előtt A férjem védelmében című ügyvédes sorozatért. Az este egyik legjobban várt díja a legjobb férfi főszereplőké volt. Julia Roberts adta át a szobrot Matthew McConaughey helyett Bryan Cranstonnak, a Breaking Bad főszerepéért, amely ráadásul a legjobb sorozat is lett.

Robin Williams-ről is megemlékezett a Tévéakadémia, Billy Crystal egy keserédes monológgal búcsúzott kollégájától és barátjától.

(fotó: time.com, forrás: index.hu)