Jump to content

Rövidfilm-pályázat Schumann zenéjére

2014. 10. 04. 15:53

Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletére készített rövidfilmekkel vehetnek részt középiskolás diákok a Budapesti Fesztiválzenekar pályázatán.

A Lásd, amit hallasz című filmversenyen egyénileg, vagy csoportosan – maximum 5 fős csapatokat alkotva – lehet indulni. A film műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján mobiltelefonnal vagy számítógépes animációs programmal is készülhet – közölte a Budapesti Fesztiválzenekar pénteken.

A szervezők nem profi reklámfilmeket vagy videoklipeket várnak, hanem muzsikába ágyazott, képekben elmesélt hangulatokat, érzéseket, történeteket. A pályázat célja, hogy a fiatalok a zene által inspirálva, rövidfilmben mutassák be gondolataikat az őket körülvevő világról.

A zsűri elnöke Mundruczó Kornél filmrendező, akinek a Delta (2008) és a Fehér Isten (2014) című filmjét is díjazták Cannes-ban, tagjai Rév Marcell, a Fehér Isten operatőre, Takács-Nagy Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkarmestere és Deák Zsuzsanna, a Daazo munkatársa. A zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

A jelentkezési határidő október 31., az elkészült filmek beküldési határideje 2015. február 13. A díjátadó gálát 2015. február 22-én rendezik a Művészetek Palotájában, ahol bemutatják a döntőbe jutott filmeket és a végső választást követően átadják a díjakat.

(fotó: vnmusic.com.vn, forrás: MTI)