Jump to content

DiCaprio gorillákról szóló dokumentumfilmen dolgozott

2014. 10. 23. 12:54

Leonardo DiCaprio executive produceri feladatot vállalt egy Netflix számára készült, a gorillák védelméről szóló dokumentumfilmben.

A Virunga című film Orlando von Einsiedel rendezésében arra a küzdelemre hívja fel a figyelmet, amelyet vadőrök folytatnak vadorzókkal a veszélyeztetett gorillák megvédelmezésére a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Virunga Nemzeti Parkban. A dokumentumfilmet egyidejűleg mutatják be november 7-én a Netflix internetes műsorszóró programjában, valamint New York-i és Los Angeles-i filmszínházakban.

„Az olyan filmek, mint a Virunga ablakot nyitnak a világ hihetetlen kulturális és természeti sokféleségére, bemutatják, hogy milyen erők próbálják ezeket elpusztítani, és hogyan küzdenek azért emberek, hogy megvédjék.” – jelentette ki DiCaprio, aki Appian Way produkciós cégén keresztül kapcsolódott bele a munkába.

A színész úgy fogalmazott: a Netflixszel való közös munka ezen a filmen izgalmas lehetőséget nyújtott arra, hogy a nézőket tájékoztassák, és érdeklődésüket felkeltsék a téma iránt.

(fotó: telegraph.co.uk, forrás: MTI)