Jump to content

Paul Greengrass a berlini falról forgat filmet

2014. 10. 28. 13:44

Paul Greengrass The Tunnels címmel készít filmet a berlini falról. A film a fal lebontása, 1989 előtt játszódik, és egy valóban megtörtént nagy szökést mesél el, amikor nyugat-berliniek egy csoportja megpróbálta átcsempészni szeretteit Kelet-Berlinből. A kalandos vállalkozást szokatlan módon amerikai hírcsatornák finanszírozták.

A történet német televíziós filmváltozatát 2005-ben vetítették amerikai mozikban, Greg Mitchell amerikai író, újságíró pedig könyvet készül írni a történetről. A film producere Mark Gordon lesz. A Greg Mitchell készülő könyvének filmjogait megszerző FilmNation Entertainmentnek sikerült megnyernie Greengrass-t rendezőnek.

„Paul és én már régóta keresünk valami olyan filmet, amelyet együtt forgathatnánk. Mindkettőnket nagyon érdekelnek a berlini fallal kapcsolatos történetek. A fal ugyan 1989-ben leomlott, de a következményei máig hatnak. Örömmel dolgozunk együtt a FilmNationnel azon, hogy ezt az érzelmekben gazdag történetet filmvászonra vigyük.” – fogalmazott Gordon.

(fotó: screendaily.com, forrás: MTI)