Jump to content

Samuel L. Jackson „rasszista rendőrök” ellen énekel

2014. 12. 16. 17:30

A színész szombaton posztolt egy videót a Facebookra, amelyben a „rasszista rendőrök” ellen énekel. Samuel L. Jackson más hírességeket is arra ösztönöz, hogy csatlakozzanak hozzá az ügyben.

„Minden híresség, akik jeges vizet öntöttetek a fejetekre, itt a lehetőség, hogy most valami mást csináljatok!” – utalt Jackson az év korábbi részében hatalmas népszerűségnek örvendő ALS Ice Bucket Challenge-re. „Kihívlak titeket, hogy énekeljétek el a 'We ain't gonna stop until people are free' (Nem állunk meg, amíg az emberek nem szabadok) dalt.” A dalszövegben elhangzanak Eric Garner utolsó szavai: „I can’t breathe” (nem kapok levegőt). Ő az, aki meghalt júliusban Staten Islanden, amikor egy rendőr leszorította őt a földre.

Több nagyobb amerikai városban, így New Yorkban és Washington D.C.-ben is tiltakozásokat szerveztek azok után, hogy a bíróság nem emelt vádat az asztmás Garnert megfojtó rendőr ellen, ahogy az ellen a rendőr ellen sem, aki augusztusban lelőtte és megölte a tizenéves Michael Brownt. Az emberek „I Can’t Breathe” feliratú pólókkal emlékeznek Garnerre. Mások mellett LeBron James is viselt egy ilyen pólót a legutóbbi NBA-meccs előtt.

Samuel L. Jackson dalszövege így hangzik: „I can hear my neighbor crying (hallom a szomszédom kiáltását) / 'I can't breathe' (nem kapok levegőt) / Now I'm in the struggle, and I can't leave (most küzdök és nem tudok elmenni) / Calling out the violence of the racist police (a rasszista rendőrök erőszakáról kiáltok) / We ain't gonna stop till people are free / We ain't gonna stop till people are free (Nem állunk meg, amíg az emberek nem szabadok).”

(fotó: 3news.co.nz, forrás: hollywoodreporter.com)