Jump to content

A Sony-nak nincsenek további tervei a The Interview-val

2014. 12. 18. 15:51

A Sony Pictures Entertainment úgy döntött, hogy leáll a The Interview bármifajta forgalmazásával, miközben az USA hivatalos szervei már egyértelműen Észak-Koreával kötik össze a Sony elleni hackertámadást.

A Sony Pictures-nek nincsenek további tervei a film forgalmazásával kapcsolatban. A stúdió néhány órával azután közölte ezt, hogy a hackerek egy szeptember 11-i támadáshoz hasonlóval fenyegetőztek, amennyiben bemutatják a The Interview-t. Szerda délutánra a Sony eltüntette hivatalos honlapjáról a The Interview-val kapcsolatos anyagait.

Ez a lépés lehetőséget adhat egy konkurens cégnek, hogy megvegye a film jogait, habár Hollywood még mindig tart egy lehetséges terrortámadástól.

A Sony rémálma november 24-én kezdődött, amikor a „Béke őrzői” nevű hackercsoport megbénította a stúdió számítógépes rendszerét és közzétett belső anyagokat, e-mail üzeneteket, filmbüdzséket stb.

„A világot át fogja járni a félelem. Emlékezzetek 2001. szeptember 11-ére. Azt ajánljuk, hogy maradjatok távol a nyilvános helyektől (ha a házatok közel van, jobb, ha elmentek hazulról).” – áll a csoport keddi fenyegető üzenetében.

A legtöbb moziban elhalasztották a The Interview – amely vígjáték az észak-koreai diktáror, Kim Jong-un elleni merényletkísérletről szól – bemutatóját vagy törölték a műsorról.

(fotó: yahoo.com, forrás: variety.com)