Jump to content

Bruno Bourel fotói a Francia Intézetben

2015. 02. 07. 14:07

Bruno Bourel Magyarországon élő francia fotóművész szerelem témában készült fekete-fehér fotósorozatát mutatja be a budapesti Francia Intézetben látható kiállítása, mely tegnap nyílt meg.

Az Ilyen a szerelem című tárlat csaknem 40 életképének mindegyike Budapesten készült, buszon, a metró mozgólépcsőjén, árvíz idején, az első Budapest Pride-on, az első Sziget fesztiválon vagy az 1996-os erotika kiállításon elkapott pillanatokat örökítenek meg.

A hagyományos technikával készült képek közül 1989-es a legkorábbi, amikor Bourel először járt Magyarországon. A fotós szerint a városban mindenhol jelen van a szerelem, bárhol lehet találkozni vele.

Az 1957-ben született Bruno Bourel (aki 1993 óta él és dolgozik a magyar fővárosban) azért választotta a hagyományos technikát a kifejezés módjául, hogy az eljárással közelebb tudjon kerülni az absztrakcióhoz, miközben az emberi érzelmek rétegeit is erőteljesebben ki tudja fejezni. „Emellett szerintem fekete-fehér képpel jobban működik a kép kivágása is.”

A fotós úgy véli, hogy az európai városok kevesebb színt mutatnak, ezért a színes életképekért Afrikába vagy Indiába kell utazni.

A kiállítás március 10-ig tart nyitva.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: budapest.postr.hu, forrás: MTI)