Jump to content

Megújul a 25 éves Művészetek Völgye fesztivál

2015. 03. 21. 16:07

Az idén 25 éves Művészetek Völgye fesztivál július 24-től augusztus 2-ig három településen hatvannál is több udvarban és 35 helyszínen több ezer programmal és fellépővel készül a Balaton-felvidéken.

A Művészetek Völgye mindig is a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt. A 2015-ös rendezvényen is számos különlegesség és újítás lesz. Udvart indít a Momentán Társulat, Hajós András pedig programszervezőnek áll, napközben interaktív zenés foglalkozásokat tart gyerekeknek, esténként a Modern Art Orchestra ad koncerteket hazai és külföldi zenei kiválóságok közreműködésével.

A Blue sPot Café idén Blue sPot Majorrá változik, Harcsa Veronika kedvenc előadóival és lélekmelengető programokkal várja a felnőtteket és a gyerekeket. A színházi társulatoknak kialakított színpadon több programmal jelenik meg Pintér Béla Társulata, előadást tart a Nézőművészeti Főiskola és számos darabot mutat be a Jurányi Inkubátorház több társulata. Bővül a komolyzenei helyszínek száma, és a Völgybe látogatnak a közmédián sugárzott Virtuózok című tehetségkutató műsor fiatal zenészei. A Design Terminal napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.

Idén is lesz Hobo Klub, az Ősök Házában Szőke András, a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar, valamint a családok és gyerekek találkahelye, a Kaláka Versudvar. A fesztiválozók megszokott kék abroszos helyeik mellett új gasztroszereplőkkel és kézműves sörökkel találkozhatnak a kínálatban.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: tixa.hu, forrás: MTI)