Jump to content

Konzis növendékek adnak jubileumi koncertet a Zeneakadémián

2017. 01. 24. 11:17

Öt éve indította el Új Zene Projektnapját a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, az évfordulót 5LETt címmel hangversennyel ünneplik a Zeneakadémián.

A jubileumi koncerten, amelyet a hagyományos iskolai rendezvény mellett tartanak, az iskola több mint 100 növendéke lép színpadra Kiss Zoltán és Dubóczky Gergely vezényletével - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn.

Az iskola 2008-ban alapított, több versenyen rangos helyezést elért fúvószenekara két brit és két magyar szerző alkotását adja elő. A százhatvan éve született Edward Elgar zenekari indulósorozatából az elsőt, Gustav Holst változatos hangzásvilágával gyönyörködtető szvitjét, valamint Lendvay Kamilló nyitányát és Hidas Frigyes egy művét hallhatja a közönség.

A koncert második részében az 1980-as évek óta működő szimfonikus zenekar az Egyesült Államokban írt muzsikából ad ízelítőt emblematikus szerzők darabjaival, hiszen Aaron Copland egyik kulcsfigurája volt a 2. világháború utáni amerikai zenének, Charles Ives pedig az azt megelőző időszaknak. Sztravinszkij ragtime-os, dzsesszes ritmikájú concertóját Kéringer Dávid klarinétművész közreműködésével hallhatja a közönség.

Ingyenes belépők a Zeneakadémia pénztárában igényelhetők.

(Forrás: kulturmozaik.hu)