Jump to content

XIII. Aranyszem Operatőr Fesztivál

2017. 05. 28. 16:13

A támogatóknak köszönhetően 2017. júniusban XIII. alkalommal rendezik meg az Aranyszem Operatőr Fesztivált, amelyet 2004-ben Novák Emil alapított. A tavalyi év kivételével 2010 óta az eseményt minden évben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen a HSC Stábiskola rendezte meg. A nevezéseket a szervezők 12 kategóriában június 10-éig várják. A nyertesek pénzjutalomban is részesülnek majd!

Idén a támogatók lehetővé tették, hogy a HSC Stábiskola ismét megrendezhesse a XIII. Aranyszem Operatőr Fesztivál - ARRIszem versenyt. A nevezéseket a szervezők az alábbi 12 kategóriában a www.stabiskola.hu oldalon várják június 10-éig:

1. Diák (felsőfokú Intézmények hallgatói)

2. Kisjátékfilm

3. Híranyagok

4. Zenés klipek

5. Reklám

6. Televíziós show műsorok

7. Természetfilm

8.  Dokumentumfilm

9. Dramatizált dokumentumfilm

10. Ismeretterjesztőfilm

11. Tévéfilm

12. Játékfilm

Számos pénzjutalommal járó díjat osztanak majd ki. A NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program jóvoltából az Aranyszem történetében harmadik alkalommal idén öt kategória győztesei - dokumentumfilm, kisjátékfilm, a természetfilm, tévéfilm, ismeretterjesztőfilm - pénzdíjban is részesülnek, összesen 2 millió forint összegben.

A Diák-kategóriában a Zsigmond Vilmos és Romwalter Béla „Richy” által alapított Sparks Lámpa és kamerakölcsönző cég a Panavisionnal közösen támogatja a fesztivált az alapítás óta minden évben. Így a Diák-kategória győztesének idén is különdíjat, 60 ezer dollár értékben kameracsomagot ajánlanak fel.

A 100 éve alapított ARRI, a cég születésnapja alkalmából idén az Év Operatőre díjazottjának, ARRIszem elnevezésű 10.000 Euro értékű kameracsomag különdíjat ad majd át.

A díjátadóra 2017. június 23-án kerül majd sor.

Az Aranyszem Operatőr Verseny - ARRIszem támogatói a NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program, Nemzeti Kulturális Alap, ARRI Rental, Sparks Kft., Panavision, VisionTeam, Schwindl Kft. és a Two Men’s Show Lighting.

(Forrás: kulturmozaik.hu)