Jump to content

Vidnyánszky Attila: „Tanulom a várost”

2014. 12. 28. 13:42

Mozgalmas napokat él meg a Nemzeti Színház igazgatója: a jól sikerült első félév után számos nagyszabású projekt van készülőben az évad második felében is.

„Az évad első felében szakmailag magas színvonalú előadások jöttek létre.” – számolt be Vidnyánszky Attila, majd hozzátette: a nézőszám november végére az előző év hasonló időszakához képest 3000-rel nőtt.

„Vannak előadások, amelyek nagyobb érdeklődésre számíthatnak és vannak, amelyek kevésbé, azokért harcolunk még.” – fogalmazott az igazgató azzal kapcsolatban, hogy a Caragiale-darab kivételével az eddig bemutatott összes produkciót műsoron tartják.

Akárcsak Debrecenben, itt is egyre nagyobb érdeklődés kíséri a színház működését. Az előadásokon kívül a közönségtalálkozón, beszélgetéseken is egyre többen vesznek részt.

„Tanuljuk a várost, tanulom a hangulatát. Hiszek abban, hogy megmutathatom, ez olyan színház, ahol nagyon komoly előadások vannak. Ezt megszokja a néző, és nem is fog mást várni tőlünk. Aki ide jön, az tudja, hogy elgondolkodtató, mély, fölkavaró előadásokat láthat.”

Az évad második felében a nemzetközi turnék során a társulat ellátogat Törökországba, Franciaországba, Montenegróba, Macedóniába és Szentpétervárra is. Elkészült a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) programja is. A rendezvénysorozat középpontjában a francia színház áll.

A fesztiválra Franciaországból, Svájcból, Olaszországból, Spanyolországból, Németországból, Ausztriából, Romániából, Macedóniából, Dániából, Kazahsztánból, Ukrajnából, Lengyelországból és Oroszországból érkeznek társulatok.

(fotó: richpoi.com, forrás: MTI)