Jump to content

Új színdarab Diana hercegnőről

2014. 12. 29. 16:39

„Igazság, hazugságok, Diana”, ezzel a címmel mutat be januárban az egyik legnevesebb londoni színház egy új darabot, amely feleleveníti azt a régi és sokszor cáfolt pletykát, hogy Harry herceg édesapja valójában a néhai hercegnő egyik volt szeretője.

A 30 esztendős Harry herceg Károly brit trónörökös és az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő másodszülött fia és jelenleg a negyedik a brit trónutódlási sorban. Diana 1981-ben házasodott össze Károllyal, II. Erzsébet királynő legidősebb fiával, aki 88 esztendős édesanyja után a trón első számú várományosa.

A hercegnő azonban már a világraszóló botrányokkal tarkított házasság első éveiben, az 1980-as években intim kapcsolatba keveredett James Hewitt egykori katonatiszttel. Diana a házasságtörést nyíltan el is ismerte a vele készült, 1995-ben sugárzott, világszerte hatalmas botrányt kavart BBC-interjúban, amelyben egyebek mellett megkérdőjelezte férje alkalmasságát is az uralkodásra.

Diana és Hewitt viszonyának a brit monarchiát alapjaiban megrendítő botrány mellett volt egy igen kellemetlen utóélete is: az a széles körben terjengő pletyka, hogy Harry hercegnek Hewitt, és nem Károly az apja. A szóbeszéd terjesztőinek muníciót adott, hogy Harry meglehetősen hasonlít az egykori katonatisztre; különösen kirívó mindkettőjük vörös haja. A pletykát azonban már számtalanszor cáfolták, meg nem erősített hírek szerint DNS-vizsgálatot is készítettek.

A szóbeszédet azonban most feleleveníti a Truth, Lies, Diana című darab, amelyet január 9-én kezdenek játszani a londoni Charing Cross színházban. A szerző, Jon Conway beszámolója szerint két évig tartó interjúsorozatot készített a most 56 éves James Hewittal, aki állítólag jóváhagyását adta a színdarab tartalmára és azokra a kijelentésekre is, amelyeket Conway a darabban az egykori hercegnői szerető szájába ad.

(fotó: mirror.co.uk, forrás: szinhaz.hu)