Jump to content

A Körhinta bemutatkozik a Nemzetiben

2015. 01. 17. 18:23

Február 20-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével lesz a premierje a legendás film nyomán készülő nagyszabású előadásnak a Nemzeti Színházban, melyet Vidnyánszky Attila rendez.

„Szívbemarkoló, gyönyörűséges mesét szeretnénk csinálni.” – fogalmazott Vidnyánszky Attila. Hozzátette, hogy az előadás létrehozásában kötődnek a filmhez, a szegény és a gazdag viszonyrendszerére élezve ki a történetet. Ezzel együtt nem is akarják „legyőzni ezt a csodálatos filmet”.

Az előadás szövegkönyvét Sarkadi Imre novellája, valamint Fábri Zoltán és Nádasy László forgatókönyve alapján Vincze Zsuzsa írta, a produkciót Zsuráfszky Zoltán társrendezésében mutatják be Lakatos Róbert zenéjével, Mira János díszleteiben.

A darabban a főhősnő, Mari apját alakító Cserhalmi György felidézte: a rendezővel Debrecenben Móricz Úri muri című darabjában dolgozott már együtt, ami élvezetes közös munka volt.

Az előadásban a fiatal párt – Törőcsik Mari és Soós Imre filmbeli szerepeit – egyetemi hallgatók alakítják: Pataki Mari szerepében Kiss Andrea látható majd, Bíró Mátét ifj. Vidnyánszky Attila játssza. A színész arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen az édesapjával való közös munka, úgy fogalmazott: „harcosan vagyunk együtt, de remélem, hogy ez a harcos viszony tud egészséges és előre vezető lenni”.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: savariamozi.hu, forrás: szinhaz.hu)