Jump to content

Csak Eszenyi Enikő pályázik a Vígszínházra

2015. 01. 22. 11:23

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a határidő lejártáig – közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő, aki már korábban is jelezte, hogy pályázni fog, szerdán megerősítette: beadta pályázatát.

Ahogy az a Vígszínház honlapján olvasható, Eszenyi Enikő folytatni kívánja a megkezdett szakmai munkát, ezért újra indult a pozícióért. Új pályázatának címe: Nyitott színház 2015-2020.

A pályázatot a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálnia a szakmai bizottságnak. A munkakör betöltéséről – a bizottság véleményét is mérlegelve – a Fővárosi Közgyűlés soron következő képviselő-testületi ülésén dönt.

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2015. július 1-jétől 2020. június 30-ig töltheti be a nyertes.

A Vígszínház vezetésére másfél éven belül harmadszor hirdettek pályázatot. A 2013. július 26-án kiírt első pályázatot a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását. A 2013. december 3-án, másfél éves időtartamra kiírt második pályázaton az egyedüliként induló Eszenyi Enikő nyerte el a posztot. Megbízatása 2015. június 30-ig szól.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: cultura.hu, forrás: szinhaz.hu)