Jump to content

Szervét Tibor a Radnóti Színház élén?

2015. 01. 28. 15:58

Miután Bálint András nem pályázik többet a Radnóti Színház élére, annak a lehetősége is felmerült, hogy a jelenleg hat színházban játszó Szervét Tibor vegye át a helyét az igazgatói székben. A színésszel a nol.hu készített interjút.

Szervét Tibor tizenkét év után szerződött át a Thália Színházba a Radnótiból. „Hűséges alkatnak” tartja magát, de egy ideje már érzi, hogy terméketlenné vált a viszonya a Radnótival. A színész jelenleg összesen hat színházban játszik (Thália, Radnóti, Madách, Centrál, Pinceszínház, Rózsavölgyi Szalon), ezért kitüntetett helyzetben érzi magát.

Bálint András nemrég bejelentette: nem pályázik többet a Radnóti Színház igazgatói posztjára. Bár városszerte terjed a hír, Szervét Tibor kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy megpályázná-e a színház vezetését. „Ez korábban is felmerült már.” – mondja, Bálint Andrással beszéltek erről, bár nem állítaná, hogy a direktor biztatta volna.

Szervét Tibor a maga részéről is bizonytalannak érzi a vállalkozást. Szívesen gondolkodna társulat- és repertoárépítésben, de inkább művészeti vezetőként, nincs kedve a harcokhoz, a munkáltatói jogok gyakorlásához, az adminisztratív feladatokhoz. Azt viszont bizton állítja, hogy az ő színházi ideálja olyan előadásokból áll, amelyeket a nagymamája is megnézne.

A múlt héten mutatták be Miklauzic Bence filmjét, a Parkolót, amelyben Szervét Tibor Imrét, a pszichopata milliomost játssza, aki úgy gondolja, minden jár neki és a törvények felett áll. Azon harcol Légióssal (Lengyel Ferenc), hogy megkapja a kiszemelt parkolóhelyet, ahova a tulaj amúgy az elpusztult madarakat temeti. Piti civakodás, értelmetlen kakasviadal. „Tele az élet ilyen jelentéktelen ügyből fakadó csillapíthatatlan reakcióval.” – meséli Szervét Tibor.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: origo.hu, forrás: nol.hu)