Jump to content

Több fővárosi színházigazgató marad a helyén

2015. 02. 26. 11:02

A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében az igazgatói posztokat tekintve nem lesz változás a Vígszínházban, az Örkény Színházban, a Kolibri Színházban, a Szabad Tér Színházban és a Budapesti Bábszínházban sem.

A Vígszínházra Eszenyi Enikő, az Örkény Színházra Mácsai Pál, a Szabad Térre Bán Teodóra volt az egyedüli pályázó. A Budapest Bábszínházat vezető Meczner Jánosnak Sipos Imre színész, a Magyar Színház menedzserigazgatója személyében érkezett kihívója. A Kolibrire csak Novák János pályázata volt érvényes.

A Bábszínház, a Kolibri, az Örkény és a Szabad Tér Színház esetében az ügyvezetői megbízás 2015. március 1-től, a Vígszínház esetében 2015. július 1-től kezdődik.

Zalaegerszegen Besenczi Árpád, Veszprémben Oberfrank Pál, a Pécsi Harmadik Színházban Vincze János folytathatja a munkát. A Griff Bábszínház új direktora a korábbi megbízott igazgató, Szűcs István. Nyíregyházán múlt héten döntöttek arról, hogy Schlanger András színész-rendező váltja Tasnádi Csabát, aki 1999-től igazgatta a színházat.

Egy év múlva szintén több vezetői mandátum lejár. Nem pályázik többet a Radnóti Színház élére Bálint András, aki harminc éve irányítja a teátrumot. A Bárka új igazgatót keres, Seress Zoltán ugyanis nem vállalta, hogy pályázat nélkül megint pár hónapra kinevezzék, mert évek óta bizonytalan a józsefvárosi színház sorsa.

Privatizálják a Centrál Színházat. Az első pályázatot érvénytelenítették, erre egyedül a jelenlegi igazgató, Puskás Tamás jelentkezett, aki a következő kiírásra is megteszi ajánlatát.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: sikerado.hu, forrás: szinhaz.hu)