Jump to content

A Tavaszi Fesztivál színházi kínálata

2015. 03. 22. 16:41

A fővárosi színházak számos premierrel készülnek az április 10-től 26-ig tartó 35. Budapesti Tavaszi Fesztiválra, amelynek keretében nemzetközi színházi találkozót is rendeznek a Nemzeti Színházban.

A Budapest Bábszínházban Alföldi Róbert rendezésében a Kabaré című világhírű musicalt mutatják be bábszínészek előadásában, a premier április 13-án látható. Az abszurd angol humor nagymestere, P. G. Woodhouse Agyeldobás című darabját állítja színpadra Szente Vajk, olyan színésztársakkal, mint Simon Kornél, Nagy Sándor, Magyar Attila és Szerednyey Béla. A darab bemutatóját április 18-án tartják a Madách Színházban.

A Radnóti Színházban április 26-án tűzik műsorra a Spam operett című produkciót. Tasnádi István darabjának zenéjét Dinyés Dániel, a dalszövegeket Hajós András jegyzi, az előadás rendezője Rudolf Péter. A Budapesti Operettszínházban Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékának bemutatója látható április 24-én. Kerényi Miklós Gábor rendezésében a műfaj nagy egyéniségei együtt lépnek fel ígéretes tehetségekkel.

A Centrál Színházban a fesztivál keretében John Fowles A lepkegyűjtő című darabjának premierje látható április 11-én Horgas Ádám rendezésében. A Vígszínházban J. A. Hasse műve, a Siroe, Perzsia királya című barokk opera látható április 18-án.

A fesztivál társrendezvényeként másodszor rendezi meg a Nemzeti Színház a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM) április 14. és 28. között. A nagyszabású színházi seregszemlén 13 ország társulatai mutatkoznak be.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: btf.hu, forrás: szinhaz.hu)