Jump to content

Feke Pál lesz Shrek a musical budapesti előadásán

2015. 04. 30. 14:16

Shreket Feke Pál, Fionát pedig Szinetár Dóra alakítja majd az Oscar-díjas animációs filmből készült nagy sikerű musical budapesti bemutatóján 2016. május 29-én a Papp László Budapest Sportarénában. Rosta Mária producer, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője az MTI-nek kedden elmondta, hogy a Sárkány szerepében Szulák Andrea látható majd, Farquaad nagyúr figuráját Serbán Attila alakítja. A további főbb szerepeket Antal Timi, Danics Dóra, Varhegyi Lucas Palmira, Oláh Gergő, Sári Évi, Szabó Dávid és Veress Mónika játssza.

A jövő évi gyereknapra időzített bemutatóról szólva hangsúlyozta, hogy igényes produkciót terveznek. Az előadás díszlet-, jelmez és maszktervezője Erkel László "Kentaur", a koreográfus Túri Lajos Péter, a zenei vezető Silló István lesz.
Mint felidézte, az első Shrek-film történetét feldolgozó musical ősbemutatója 2008-ban volt a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden 2011-ben debütált, az utóbbi években pedig Európa több országában láthatta már a közönség.
A Dreamworks Animation mozifilmje és William Steig könyve alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket David Lindsay-Abaire készítette, a zene Jeanine Tesori munkája. Az eredeti Broadway-produkciót Jason Moore és Rob Ashford rendezte.
A budapesti előadás rendezője Szente Vajk lesz. A fordítást is ő készítette Galambos Attilával közösen. Mint Rosta Mária megjegyezte, Szente Vajkkal már korábban is dolgozott együtt: a sokoldalú művész állította színpadra az Illés Zenekar slágereit felvonultató Tied a világ! című produkciót a Játékszínben.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:hir24.hu)