Jump to content

Hallott már elátkozott előadásról?

2015. 08. 22. 14:05

Elképesztő viszontagságok érték a héten Mozart Cosí fan tuttéjét a Bajor Állami Operaházban. A szerda esti kaotikus produkcióról Christoph Koch, az operaház szóvivője számolt be.

Már a kezdés előtt kiderült, hogy az előadást ezúttal díszletek nélkül mutatják be, ugyanis beragadt a vasfüggöny. A tűzvédelmi előírások szerint ilyenkor nem lehet díszlettel játszani, mert ha a színpadon tűz üt ki, az vasfüggöny hiányában könnyen átterjedhet a nézőtérre.

Az operaház ezen a ponton felajánlotta, hogy ha valaki távozni kíván, az visszakapja jegye árát, összesen tizenketten éltek a lehetőséggel.

Az előadás maga azonban további buktatót tartogatott még: a Dorabellát alakító Angela Brower annyira rosszul lett, hogy a szünet után nem tudta folytatni a fellépést. Gaelle Arquez ugrott be a helyére, „akit többé-kevésbé a zuhany alól kellett kihozni”. A szóvivő szerint a publikum valahol az ilyen estéket szereti a legjobban, hiszen ez valóban „színház”.

A Koch szerint „a kezdetektől rossz csillagzat alatt álló” előadás a késések miatt végül éjfél előtt fél órával ért véget.