Jump to content

Öt bemutatót tervez a Kolibri Színház

2015. 08. 25. 10:32

Megtartotta évadnyitó társulati ülését hétfőn a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely a 2015/2016-os évadban öt bemutatót tervez.

A Kolibri Színház első bemutatóként egy mai magyar szerző művét viszi színre. Kolozsi Angéla Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című meséjéből Novák János rendezésében készül előadás, amelynek olvasópróbái már ezen a héten elkezdődnek, a bemutató pedig október végén lesz.

Mint írják, karácsonyra egy ünnephez méltó produkcióval készül a társulat: Selma Lagerlöf művéből Horváth Péter írta színpadra a Karácsonyi rózsa legendája című történetet, amelyet Novák János rendezésében mutatnak be.

A jövő év februárjában a Platform Shift+ nemzetközi színházi együttműködés keretében tart premiert a színház: a produkció fiatal magyar írók bevonásával, Vidovszky György rendezésében készül.

Tavasszal egy klasszikus Apuleius-műből színpadra írt meseopera, az Amor és Psyche bemutatója várja a közönséget, a produkció rendezője Marton László lesz.

A legkisebbekre gondolva Csipcsipcsóka címmel készül előadás, Török Ági és Szívós Károly közös rendezésében.

Novák János igazgató a társulati ülésen a tervezett bemutatók ismertetése mellett azt is elmondta, hogy idén az új évadot óriásplakátokkal köszönti a Kolibri Színház, amelyek szeptember 1-jétől lesznek láthatók a Nyugati téri és az Astoria metrómegállókban, az Andrássy úton, korlátplakát és világító tábla formájában pedig a 4-es és a 6-os villamos vonalán több helyen. Ehhez kapcsolódóan a Kolibri Színház azzal a felhívással fordul a nézőkhöz, hogy készítsenek magukról fotót a plakátok előtt, és küldjék el a writeemail( "sajto","kolibriszinhaz","h"+"u");" target="_blank"> e-mail címre, a legjobban sikerült képeket pedig a színház honlapján és Facebook-oldalán teszik közzé.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:7ora7.hu)