Jump to content

Ma este színház!

2015. 11. 04. 14:00

Miért nem jársz színházba? Mert ahhoz hetekkel előre meg kellene tervezni a napjaidat, igaz? Na meg a jegyek sem mindig pénztárcakímélők. Ezek a dolgok zavarták azt a két fiút is, akik megálmodták a Ma este színház! koncepcióját.

Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila majdnem négy éve indította el a maesteszinhaz.hu honlapot, amin keresztül fél áron vehetünk színházjegyeket még az utolsó pillanatban is. Minden nap hajnalban megjelennek az oldalon az aznapi előadásokra szóló, el nem kelt jegyek, amiket mi boldogan bezsebelhetünk. Száznál is több partnerrel dolgoznak együtt – így potenciális nézőként nem kell többet azon rágódnom, hogy melyik színházak műsorát böngésszem át, mert egy helyen megtalálhatok mindent. A legnagyobb társulatoktól a legkisebbekig bárhová találni itt jegyet, sőt, olykor nem kifejezetten színházi előadások is megjelennek: belépő a Láthatatlan Kiállításra vagy egy dumaszínházi humorestre.

A honlap sikere magáért beszél: az emberek egymás között adják tovább a hírét. 2013-ban elnyerte az év honlapja díjat, 2014-re pedig a közönségigénynek engedve megnyitott az első társoldal, a Ma este koncert! is. A jegyvásárlás mellett mind a két holnapon tudunk ajándékutalványt is venni, ha olyan ismerősünket szeretnénk meglepni, akinek az időbeosztásában nem bízhatunk meg.

Előfordul, hogy egy-egy helyre sok jegy marad, mert az előadás nem vonz sokakat – ám ettől még lehet jó a darab; amin az egyik este teltház van, a másik nap talán foghíjas széksorokat találnánk. Nem szabad tehát megrémülni, ha valamire nem fogytak el a jegyek: örülni kell neki, és frissíteni az esti programtervünket.

gL

(Forrás: maesteszinhaz.hu; kulturmozaik.hu/Fotó: jegyajanlo.jegy.hu)