Jump to content

Vámpírok bálja 250

2015. 12. 27. 20:34

2015. december 31-én dupla szilveszteri előadással folytatódik a nyolcadik téli báli szezon, amely a várakozások szerint, méltóképpen felvezeti a Vámpírok bálja jubileumi 250. előadását: veszélybe kerül a nézők nyaki ütőere a Pesti Magyar Színház nézőterén.

2015. december 31-én ismét veszélybe kerül a nézők nyaki ütőere a Pesti Magyar Színház nézőterén, az 1967-ben világhírűvé vált Polanski film színpadi változatának, a PS Produkció által sikerre vitt Vámpírok bálja előadásán.

A Vámpírok bálja című musicalt Magyarországon, 2007 nyarán a PS Produkció, Simon Edit producer indította el hódító útjára, és rövid időn belül kultikussá vált. A mai napig teltházakkal játsszák a magánvállalkozásban bemutatott musicalt mely által a hazai közönség is bepillantást nyer a világ jelentős musicalszínpadain is látható varázslatos, profi módon megalkotott mesevilágába. A produkció nagy népszerűségnek örvend a Budapestre látogató külföldi turisták körében is, rajongótábora a Facebookon már több mint 35 ezer fő.

Erdély, vámpírvadászat, szenvedély, misztikum, szerelem, humor és borzongás. Erről szól a 2007 óta sikerrel játszott musical. A rendkívül látványos és szórakoztató, fantasztikus táncjelenetekkel gazdagított musicalt 1997-ben mutatták be Bécsben, óriási sikerrel. A premiert követően a nézők hisztérikusan tolongtak a jegyekért. Az előadást azóta világszerte több millió néző látta.

A kultusz övezte zenés darabot Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadway-n, Varsóban, 2006-ban Tokióban, Obernhausenben, Berlinben, majd ismét Stuttgartban ünnepelhették. 2007-ben Budapestre új változatban jutott el napjaink legizgalmasabb musicalje, és már a magyar verziót láthatta 2009-ben ismét Bécs, 2010-ben Antwerpen és 2011-ben Szentpétervár közönsége is.

250 előadás, egyöntetű szakmai és közönségsiker. Ez a budapesti Vámpírok bálja eddigi mérlege. A magyar változat bombaként robbant be a köztudatba, mára alig akad olyan ember, akit ne kerített volna hatalmába a látványos, etalonként számon tartott produkció, mostanra ezrek várják vágyakozva a soron következő vámpír szériát.

Simon Edit, a Vámpírok bálja budapesti producere elmondta:
„Örömmel tölt el, hogy nyolc év elteltével is, a budapesti Vámpírok bálja előadásai iránt továbbra is fokozott igény tapasztalható. A jubileumi előadásszám egy magánprodukció esetében óriási dicsőség, hiszen hazánkban nincs még egy ilyen sikertörténet, mint amilyen a nyolcadik éve, minden esete dübörgő állótapssal játszott Vámpírok bálja! A jubileumi, 250. díszelőadásra rendhagyó programmal készülünk, a közönségre az eddigieknél is nagyobb meglepetés vár.”