Jump to content

Növelte látogatottságát a Radnóti Színház a 2016/2017-es évadban

2017. 06. 22. 13:03

Az előző évi 96,25 százalékoshoz képest 97,38 százalékosra növelte látogatottságát a Radnóti Színház a 2016/2017-ben. Az évadban kétszáz előadást játszottak, a nézőszám 46 626 volt.

Budapest legkisebb kőszínháza öt új darabot mutatott be - írták az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben.

Schneider Zoltán elnyerte a Kaszás Attila-díjat, Őri Rózsa rendezőasszisztens Magyar Teátrum díjat, Csomós Mari a nemzet színésze címet, Pál András a Téli regében nyújtott alakításáért a Gábor Miklós-díjat - tették hozzá összegzésükben. Kováts Adél igazgató pedig a legjobb női alakításért járó díjat kapta meg a pécsi színházi találkozón a POSZT-on a színészzsűritől a Futótűzben nyújtott alakításáért.

Kiosztották idén is a társulat és a közönség szavazatai alapján a lezáruló évad díjait. A Radnóti társulata 2016/2017-ben a legjobb színésznőnek járó díját Martinovics Dorinának adta, a legjobb színésznek Pál Andrást tartották, aki egyben a közönség szavazatai alapján a legkedveltebb színész is lett, megosztva László Zsolttal. A KICSI-díjat - a színészek szavazatai alapján a legkisebb szerepben a legnagyobb alakítást nyújtó színész díját - Martin Márta és Gazsó György kapta.

A színház nem színész dolgozóinak díját a társulat tagjai Dudás Zsuzsa jelmezfelelősnek ítélték.

A 2017/2018-as évad Szikszai Rémusz rendezésével, az Ádám almáival kezdődik, amit Budapesten először láthat színpadon a közönség. Valló Péter kamaradarabot állít színpadra, Tennessee Williamstől az Üvegfigurákat.

A Radnóti meghívta a világhírű román rendezőt, Andrei Serbant, aki nem ismeretlen a budapesti közönség számára: 2010-ben és 2012-ben dolgozott már a budapesti Nemzeti Színházban, továbbá számos vendégjátéka látható volt Magyarországon. A Radnótiban a III. Richárdot állítja színpadra, a darabnak 2018 februárjában lesz a bemutatója. A címszerepre Alföldi Róbert érkezik, aki színészként először lép a Radnóti színpadára. Az évad utolsó bemutatója ősbemutató lesz, Závada Pál Egy piaci nap című regényét alkalmazzák színpadra a Mohácsi testvérek - olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI)