Jump to content

Sherlock Holmes-darabbal indul az évad a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban

2017. 08. 23. 09:37

A sátán kutyája című Sherlock Holmes-történet premierjével kezdi szeptember 9-én a 2017/18-as színházi évadot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

A szezonra tizenhárom - közte hat nagyszínpadi és négy kamaraszínházi - bemutatóval készül a társulat, az évadnyitó ülést hétfőn tartották a nyírségi teátrumban. Kirják Róbert, a színház ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta, az előadásokat a már korábban meghirdetett ütemezés szerint mutatják be, egyetlen változás, hogy az időrendben harmadik előadásként bemutatandó László Miklós jegyezte Illatszertár című nagyszínpadi darabot Pelsőczy Réka helyett Mohácsi

A nagyszínpadi bemutatók sorában ezután Kapecz Zsuzsa, Gothár Péter és Selmeczi György Diótörő című zenés mesejátéka következik, majd John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse híres Chicago című musicaljét mutatják be 2018 januárjában. Márciusban láthatja a közönség Friedrich Schiller Don Carlos című darabját, az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója áprilisban lesz, akkor Georges Feydeau A hülyéje című vígjátékát állítja színpadra a társulat.

A Művész Stúdióban lesznek láthatóak Devecsery László Kék pék, Szűcs Réka és Zádori Szilárd Maszmók Afrikában és Csukás István Mirr Murr kalandjai című mesejátékai. A kamaraszínházi előadások közül a Krúdy Kamarában kerül színre januárban Thomas Middleton Asszony asszonynak farkasa című darabja, novemberben Martin McDonagh Leenane szépe című feketekomédiája, és jövő márciusban mutatják be A rózsák háborúját, amely Warren Adler nagysikerű regényének
színpadi adaptációja lesz.

A név: Carmen címmel Prosper Mérimée eredeti elbeszéléséből Sediánszky Nóra készített színpadi változatot, amelyet szeptemberben a szintén a Művész Stúdióban láthatnak az érdeklődők. Az új előadásokon kívül a tervek szerint öt korábban bemutatott darab marad repertoáron, a színház a vendégjátékok keretében Budapestre és Szatmárnémetibe látogat majd el.

Kirják Róbert az évadnyitón megemlítette, nézettségi és bevételi adatokban is nagy siker volt a Szabadtéri Nyár idei programsorozata. A színházat érintő fejlesztések és rekonstrukciók közül a vendégszobák kialakítását, az új ügyelő és hívórendszer kiépítését, valamint az épületgépészeti karbantartásokat emelte ki az ügyvezető.

Megjegyezte, az augusztus végén kezdődő Video Fesztivál színházi előadásaira a jegyek 93 százalékát már értékesítették, így remélhetőleg valamennyi előadáson telt ház várja majd a Nyíregyházára érkező színtársulatokat.

(Forrás: MTI)