Jump to content

Robert Downey jr. The Judge című filmjével nyílik meg a Torontói Filmfesztivál

2014. 07. 29. 12:26

A Robert Downey jr. és Robert Duvall főszereplésével készült The Judge című filmmel nyílik meg szeptemberben a Torontói Filmfesztivál (TIFF). Piers Handling fesztiváligazgató „megindító, színes történetként” írta le a produkciót, amely „a családról, kötelességről és a múltra emlékezés fontosságáról” szól.

A The Judge című drámában Downey jr. nagyvárosi ügyvédet alakít, aki hazatér kis szülővárosába, amikor kiderül, hogy a bíróként ott dolgozó apját (Duvall) gyilkossággal vádolják.

„Downey jr. és Duvall fantasztikus a filmben, David Dobkin rendező gazdag, kitűnő alakításokat hozott ki színészeiből.” - csinált kedvet a filmhez Cameron Bailey, a TIFF művészeti vezetője. A további szerepekben Vera Farmiga, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong és Billy Bob Thornton is látható.

A szeptember 4. és 14. között futó 39. Torontói Filmfesztiválon 13 gálavetítést és 46 különleges bemutatót rendeznek. Műsorra tűzik The Theory of Everything című Stephen Hawkingról szóló brit életrajzi filmet, a The Riot Club című brit thrillert és egy újabb brit alkotás, Alan Rickman XIV. Lajos udvarában játszódó A Little Chaos című drámájának világpremierje zárja a kanadai fesztivált.

Tavaly a fesztivál fődíját, a közönségdíjat a később több Oscarral jutalmazott 12 év rabszolgaság kapta.

(fotó: thehollywoodnews.com, forrás: MTI)