Jump to content

Lógj Te is a Müpával!

2014. 08. 10. 15:29

Különleges eseménnyel készül a Művészetek Palotája a Szigetre: a cirkuszsátor előtt felállított installáción bárki kipróbálhatja, milyen artistaként a levegőben lógni, több méterre a földtől. A helyszíni élmény kiterjesztéséről egy tableten futó, fotós alkalmazás gondoskodik, melynek segítségével különleges fényképeket készítenek a vállalkozó kedvűekről.

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb Müpa-programjai az újcirkusz előadások. A Sziget idei látogatói amellett, hogy megcsodálhatják az artisták boszorkányos ügyességét, ki is próbálhatják, milyen érzés nyolc méterrel a föld felett lógni. A Lógj Te is a Müpával! program a cirkuszsátor előtt augusztus 13-tól 17-ig, minden nap 14:30-tól 19:30-ig várja a vállalkozó szellemű artista-jelölteket.

Az installáció apropóját az adja, hogy a Recirquel Újcirkusz Társulat a harmadik bemutatójára készül ősszel a Müpában. A rajongók az ország legnagyobb zenei fesztiválján, a Szigeten is találkozhatnak kedvenceikkel: a Cirque du Sziget egyik kiemelt attrakciója lesz a minden este 22 órakor kezdődő Párizs éjjel című előadás. A darabban a Recirquel artistái egy pezsgőmámoros utazásra invitálják a szigetlakókat a fény és a szerelem városába, ahol találkozhatunk házalókkal, bejárhatjuk a város bisztróit és kocsmáit, megismerkedhetünk a vágyakozással, a magányossággal és a tiltott szerelemmel.

A 2014-15-ös évad a Müpa ünnepi, tizedik évadja. A Müpa 10 programsorozatban az intézmény kicsiktől nagyokig, fiataloktól az idősekig mindenkinek kínál olyan érdekességet, amiért érdemes ellátogatni a Művészetek Palotájába. Mások mellett színpadra lép Sir John Eliot Gardiner, Jonas Kaufman, a Berlini és a Bécsi Filharmonikusok, Branford Marsalis, John Scofield, Martin & Wood, Laurie Anderson, Elvis Costello és Marianne Faithfull is. A jubileumi évad számos új kezdeményezést, meglepetést tartogat: kiállítások, különleges kiadványok és események, megújuló szolgáltatások és Müpás ajándéktárgyak, míg 2015 márciusában - az épület megnyitásának tizedik évfordulóján - rendhagyó ingyenes rendezvények várják a közönséget.

(fotó: revizoronline.com, forrás: szinhaz.hu)